Monumenten en erfgoed 3D scannen

4Visualization zet zich in voor het behoud van cultureel erfgoed. Stichtingen, curatoren en architecten kunnen derhalve een beroep op onze expertise doen om erfgoed 3D te laten scannen. Hiermee worden zaken als erfgoed en monumenten inclusief diens originele elementen gedigitaliseerd. De resulterende 3D scans kunnen worden gebruikt ter archivering of bij restauratie.

Digitalisatie en restauratie

Erfgoed 3D scannen biedt uitkomst wanneer u bijvoorbeeld een monumentaal pand en diens authentieke elementen wilt digitaliseren, archiveren of restaureren. Onze 3D scanners werken tot op 0,1 puntnauwkeurigheid. Wij scannen de bestaande situatie in zodat u te allen tijde een natuurgetrouw naslagwerk heeft. 4Visualization is de enige in de branche die beschikking heeft over maar liefst drie verschillende scantechnieken: fotogrammetrie, laserscanning en structured light scanning. Hierdoor leveren wij u steevast passende oplossingen op maat.

Bovendien is 3D scanning niet enkel geschikt voor cultureel erfgoed in de vorm van monumentale panden. Historisch erfgoed, kunstwerken, gebruiksvoorwerpen en aardewerk behoren tevens tot de mogelijkheden. Daar waar u behoefte heeft aan de digitalisering van een 3D object kan 4Visualization u van dienst zijn.Windmill 3dlaserscanning

Blue Shields expert Netwerk

4Visualization is aangesloten bij het Experts@Work netwerk van Blue Shield Nederland, een organisatie wiens missie het behoud van cultureel erfgoed is. Wij zetten ons in voor de bescherming van erfgoed tegen bedreigingen zoals natuurrampen, molest en militaire handelingen. Zo hebben wij onze geavanceerde 3D scantechnieken in samenwerking met Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) toegepast in de Hippolytuskerk in Middelstum. Aardbevingen die recentelijk in de regio hebben plaatsgevonden toonden hiervoor de noodzaak aan. Details als schilderingen, ornamenten en houtsnijwerk zijn hierbij tevens nauwkeurig vastgelegd. De resultaten zijn verwerkt tot 360° foto’s en 3D modellen die gebruikt kunnen worden voor restauratiedoeleinden.

De Hippolytuskerk is één voorbeeld van door ons gedigitaliseerd erfgoed. Dankzij onze geavanceerde en uitgebreide expertise en oplossingsgerichte werkwijze hebben diverse branches profijt van onze 3D scanning op het gebied van erfgoed.

Contact