3D Digitalisatie collecties voor musea met 3D scanning

4Visualization biedt 3D scanning aan voor het 3D collectiebeheer van musea en andere instellingen. Beheerders van waardevolle objecten kunnen tevens bij ons terecht voor nauwkeurige 3D modellen, snel gereed om in 3D bekeken te worden door u, uw medewerkers, onderzoekers, bezoekers of klanten. Zowel kleine als grote projecten behoren tot de mogelijkheden.

Toepassingen van 3D scans en modellen

De resultaten van onze scans kunt u gebruiken voor:

  • Digitaal archief/beheer van collecties
  • Fysieke tentoonstellingen of virtuele galerieën
  • Wetenschappelijk onderzoek
  • Restauratie en reproductie
  • Inventarisatie en archivering
  • Replica’s voor educatie of voor de museumwinkel

Het online toegankelijk maken van niet tentoongestelde objecten kan voor marketing doeleinden worden gebruikt.  Het tonen van 3D modellen op uw website zorgt voor publiciteit en vergroot het interesse van bezoekers van uw museum. Waar een foto meer zegt dan duizend woorden, hoeveel boeken vol zijn er dan nodig voor een 3D model.

Dat 3D scanning ook op het gebied van paleontologie een uitermate geschikt hulpmiddel is hebben we onlangs bij Naturalis laten zien. 4Visualization heeft mogen bijdragen aan het nieuwe T-Rex skelet voor Naturalis. Door ontbrekende delen in te scannen van andere exemplaren kon het skelet van Trix toch volledig worden gemaakt. Een groot aantal botten zijn van Trix zelf maar, aangezien de rechter poot niet meer gevonden is, heeft men de 3D scans van de linkerpoot gespiegeld en in 3d geprint. Onze scanners met een puntnauwkeurigheid tot 0,3 mm kunnen complexe vormen, textuur en lastige oppervlakken vastleggen. Mede hierdoor staat er in het natuurhistorisch museum te Leiden vanaf 10 september een compleet en natuurgetrouw skelet.

Waarom 4Visualization

4Visualization gebruikt 3D scanners die in staat zijn om de kleinste details in hoge resolutie en volledig in kleur opnemen. Daarbij zijn wij niet toegespitst op één techniek, maar beheersen wij drie scantechnieken laserscanning, structured light scanning en fotogrammetrie. Juist door deze brede kennis, zijn wij steevast in staat mee te denken in het proces en u een oplossing op maat te bieden. Ons scanproces is bovendien contactloos, zodat gevoelige objecten niet in gevaar komen tijdens het vastleggen. U hoeft derhalve niet te vrezen dat uw museumcollectie beschadigd raakt.

Door de 3D scans door ons te laten maken bespaart u op de aanschafkosten van een scan systeem en de kosten van het op peil houden van de kennis en het specialisme dat nodig is om tot de beste resultaten te komen. Als u ons het scannen laat doen bent u altijd verzekerd van de meest ervaren scanners, up-to-date apparatuur en software.  Met alleen al het geld voor de aanschaf van de apparatuur kunt u al gauw 100 tot 300 objecten door ons laten digitaliseren. Wij komen u graag een demonstratie geven van de mogelijkheden door enkele objecten voor u te digitaliseren.

Voorbeelden

Contact