Architectuur 3D scannen voor modellen en plattegronden

De kennis en expertise van 4Visualization biedt architecten, makelaars en tekenbureaus uitkomst. Wij kunnen namelijk uw architectuur 3D scannen om u zo tijd te besparen. Hiermee worden werkzaamheden sneller en efficiënter uitgevoerd. Door middel van onze geavanceerde scantechnieken leggen wij de huidige situatie vast.

plattegrond laserscanning

Uitgebreid toepasbare expertise

Een 3D scan van een gebouw is op diverse manieren toepasbaar. 4Visualization kan gedetailleerde 3D modellen leveren die al uw faciliteiten en diens activa – zoals elektrische componenten, machines en leidingen – op nauwkeurige wijze documenteren. Deze gegevens kunnen vervolgens gebruikt worden tijdens de constructie van gebouwen, maar ook voor het vastleggen van de huidige status van het gebouw of voor het maken van CAD-modellen en andere designtaken. Juist omdat wij de bestaande situatie 3D scannen, zijn de scans die wij leveren een natuurgetrouwe weergave die u vervolgens weer bij eventueel herstel of restauratie kunt gebruiken.

3D scannen is door de veelzijdige toepassingen voor vele verschillende bedrijven een uitstekende optie. Architecten, restaurateurs en tekenbureaus, maar ook makelaars, woningcorporaties en real-estate bedrijven profiteren van tijdswinst door gebruik te maken van 3D scanning. Erfgoed en monumenten behoren tevens tot de mogelijkheden.

Gevels

Nauwkeurige opmeting

Waar een traditionele opmeter vaak vele uren/weken kwijt is aan het meten van een object kan 4Visualization dit veel sneller en efficienter, met kant en klare onderleggers voor het tekenbureau of de architect. In de scans kan elke maat teruggevonden worden, u hoeft dus niet meer terug voor die ene vergeten meting.

Onze gedetailleerde 3D scans van uw gebouw kunnen worden geleverd in zowel ruwe puntenwolkformaat voor onderzoek en manipulatie, als in 2D/3D CAD formaat als ook bouwplan, aanzicht, plattegrond of doorsnede. De nauwkeurigheid tot 2 mm van onze 3D scanners zorgt voor een uiterst precies resultaat.  Wij hebben al bijna 10 jaar ervaring op het gebied van laserscannen, van gevels en kleine huizen, monumentale panden tot volledige winkelcentra en grote kantoorpanden.  Dankzij onze uitgebreide expertise in bouwkunde én 3D scannen kunnen wij u op alle gebieden oplossingen op maat bieden.

U profiteert van onze kennis en ervaring zonder dat u hiervoor teveel kwijt bent. 4Visualization hanteert redelijke tarieven voor het maatwerk dat wij leveren. Wij denken in passende oplossingen en voorzien u met plezier van een prijsopgaaf. 4Visualization denkt op alle gebieden met u mee.

Voorbeelden

Contact